אודות מוזיאוני חיפה

שישה מוזיאונים במסגרת אחת

חברת מוזיאוני חיפה היא גוף ייחודי בעולם המוזיאונים, המאגדת בתוכה את המוזיאונים העירוניים הפרוסים ברחבי העיר: מוזיאון חיפה לאמנות, מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, המוזיאון הימי הלאומי, מוזיאון מאנה-כץ, מוזיאון הרמן שטרוק, החממה לאמנות מקום, והמוזיאון לפרה-היסטוריה.

 

המוזיאון הימי הלאומי
בחיפה, עיר הנמל החשובה בישראל, שוכן המוזיאון הימי הלאומי - המוזיאון היחיד בישראל שמציג את המורשת הימית המרשימה של המדינה. בשנים האחרונות המוזיאון עובר תהליך של התחדשות מואצת ומתפתח כנמל בית תרבותי, המציע חוויות חדשניות ורלוונטיות בתכנים ובדרכי התצוגה.
התערוכות והמתחמים החדשים ברחבי המוזיאון מאפשרים למבקרים להתוודע למשמעות העמוקה של הים עבור בני האדם, וכן לפתח מודעות לחשיבות של נושא הבריאות האקולוגית של הים. תכנים אלו מוצגים באופן נגיש לכל גיל, והם מעוררי סקרנות ועשירים באפשרויות ללמוד דברים חדשים בדרך חווייתית.
המבנה המרשים של המוזיאון ומיקמו הייחודי ליד הים ותל שקמונה, הפכו אותו לנקודת מפגש ולמרכז תרבותי-חינוכי-קהילתי בתחום הים.
במוזיאון תוכלו למצוא אוצר של ממש: אוסף ימי היסטורי וארכיאולוגי ברמה בינלאומית. האוסף הנדיר והמרהיב מכיל מוצגים הקשורים להיסטוריה הימית, לארכיאולוגיה תת-ימית ולאמנות עתיקה.
בואו לחוויה לכל המשפחה כדי להכיר את התגליות החשובות בהיסטוריה הימית של אגן הים התיכון.

 

מוזיאון העיר חיפה
מוזיאון העיר חיפה מציע למבקריו מסע מרתק בהתפתחות התרבותית-חברתית של העיר חיפה. התערוכות המוצגות מספרות סיפור מתולדות העיר, בדרך אומנותית וחווייתית ייחודית, סיפורים המשלבים בין ההיסטוריה של חיפה לתהליכי התפתחות עכשוויים.
המוזיאון שוכן בשני מבנים טמפלרים יפהפיים ששומרו בדיוק רב, במטרה להעניק למבקרים חוויה היסטורית. החצר המשתרעת בין שני המבנים, טובלת בירוק ומהווה מקום נפלא למפגשים ואירועים רבי משתתפים.
המוזיאון מציע תוכניות חינוכיות רבות לילדים ולמשפחות וחוויה תרבותית מרתקת. בנוסף, פעילותו נועדה לבסס קשר חזק ועמוק בין התושבים וקהילות בחיפה, לבין התרבות וההיסטוריה של עירם.
בואו ליהנות מסיורים תרבותיים והיסטוריים, להשתתף במשחק בריחה טמפלרי ברחבי המושבה הגרמנית, להתרשם מסיפורי החיים של תושבי העיר בעבר ובהווה ולהבין את השפעתם של האירועים השונים על העיר.

 

מוזיאון הרמן שטרוק: בית לאמנות ההדפס
מוזיאון הרמן שטרוק, שנוסד בביתו ההיסטורי של האמן הבינלאומי, מציע לא רק תערוכות מרתקות אלא גם סדנאות פעילות נדירות.
פעילות המוזיאון כוללת סדנאות ייחודיות וקורסים בתחום אמנות ההדפס והנייר. עבור הציבור זוהי הזדמנות מופלאה להעמיק בהבנת הטכניקות והתהליכים הכרוכים ביצירתן של עבודות האמנות.
הרמן שטרוק (1944-1876) נחשב לאחד מאמני ההדפס החשובים בגרמניה ובישראל במאה העשרים, והמוזיאון מספק הצצה נדירה אל חייו ואל יצירתו העשירה. במשך למעלה מארבעה עשורים של פעילות כאמן מצליח ומוערך יצר שטרוק שפע של עבודות על נייר, המתמקדות בשני תחומים: דיוקנאות ונופים. דיוקנו של תיאודור הרצל הוא אחד מיצירותיו המפורסמות.
עבודותיו של שטרוק מייצגות את הרוח התוססת ורבת השינויים של ראשית המאה העשרים. הן מתארות מגוון רחב של דמויות, ומשקפות את סגנון החיים ואת המגמות התרבותיות שהשפיעו על זמנו.
בשנת 2014 הושלמו מהלכי השיקום והשימור של המבנה ובהמשך נפתח המרכז לאמנויות ההדפס והנייר, המתמקד בשלוש טכניקות עיקריות: תחריט יבש, דפוס משי וכריכיה.
בין הסדנאות הפופולריות במיוחד אפשר לציין את סדנת הכריכה מחומרים ממוחזרים, ואת סדנת הכריכה בהשראה היפנית המשלבת טכניקות צביעה מסורתיות. "הכריכייה כמו פעם" היא תרומה נדירה למוזיאון באדיבותם של עזריקם ואורה הוברמן.
בואו לחוות אמנות הדפס ייחודית באמצעות מכשור חדשני ולהפוך בעצמכם לאמני הדפס - גם אם לרגע אחד.

 

מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית הוא יחיד מסוגו, ומשמש אבן שואבת למתעניינים באמנות ובתרבות של יפן. מוזיאון טיקוטין הוא פנינה של אדריכלות יפנית, וביקור בו מזמן הצצה אל עולם אחר, קסום ומסקרן.
בשנים האחרונות עבר המוזיאון תהליך התפתחות משמעותי, הן בתערוכות ברמה בינלאומית המוצגות בו ומעוררות שוב ושוב התעניינות עצומה, והן בשיפור חזותי ושדרוג חוויית הביקור.
המוזיאון הוקם בשנת 1959 על ידי פליקס טיקוטין וראש העיר חיפה דאז, אבא חושי. טיקוטין, אדריכל יהודי מגרמניה, החל לאסוף אמנות יפנית מגיל צעיר ובנה אוסף עשיר במיוחד. שמו כאספן והאוסף שצבר היו לשם דבר ברחבי העולם. הוא הגיע לישראל כדי לתרום את האוסף שבנה במשך ארבעים שנה. מאז הפך המוזיאון לבית חם עבור האוסף המיוחד.
אוסף המוזיאון כולל כ-8,000 מוצגים של אמנות יפנית מסורתית, מודרנית ועכשווית, ובכלל זה ציורי מגילות, הדפסים מסורתיים ומודרניים, פרגודים, חרבות ומגוון חפצי אמנות.
עם הקמתו הוגדרו למוזיאון שלוש מטרות עיקריות: העמקת הידע על התרבות והאמנות של יפן בקרב הקהל הישראלי, עידוד חקר אקדמי של מורשת תרבותית זו, וכן קידום הבנה הדדית בין ישראל ליפן.
עיצוב המוזיאון נעשה ברוח יפנית, עם תשומת לב לתחושת האינטימיות של המבקרים בו ולשימוש בחומרים טבעיים. בסמוך למוזיאון נמצא בית קיש, מרכז הפעילות החינוכית הפופולרית - שם תוכלו ליהנות ממגוון רחב של סדנאות יצירה ומפעילויות מיוחדות לכל המשפחה, השואבות את השראתן מהתערוכות ברוח אמנות ותרבות יפן.

 

מוזיאון חיפה לאמנות
מוזיאון חיפה לאמנות הוא המוזיאון הגדול באזור הצפון. המוזיאון מתמקד באמנות מודרנית ועכשווית מישראל והעולם, והוא נמנה עם שלושת המוזיאונים לאמנות הגדולים בישראל.
המוזיאון ממוקם בתפר שבין שתי שכונות בחיפה: ואדי ניסנאס והדר הכרמל. אזור זה מתאפיין בעירוב דמוגרפי של יהודים, מוסלמים ונוצרים ומתגוררת בו קהילה גדולה של יוצאי ברית המועצות לשעבר.
האוסף של המוזיאון והמיקום שלו הם נקודת ההשפעה ההופכת אותו לבעל אמירה אמנותית ייחודית משלו. לצד מצוינות וסטנדרטים בלתי מתפשרים, יצר לעצמו מוזיאון חיפה לאמנות קו "חיפאי" מסקרן המבדל אותו. ההקשרים המקומיים נרתמים לטובת שיח עם אמניות ואמנים מעבר לים. בשנים האחרונות אמנים בינלאומיים בולטים - כמו דגלאס גורדון, רחינה חוסה גלינדו, דמיאן הירסט ואדריאן פאצי - הציגו בו תערוכות שבחנו נקודות השקה בין סוגיות מקומיות וגלובליות.
המוזיאון מחזיק באחד האוספים המשובחים של אמנות ישראלית מראשית המאה העשרים ועד היום. כלולים בו כ-9,000 יצירות אמנות, בעיקר ציורי שמן ועבודות על נייר מן המאה העשרים.  באוסף המוזיאון תוכלו למצוא יצירות של גדולי האמנים הישראלים כמו מיכאל גרוס, חנה לוי, גרשון קניספל, נחום גוטמן וראובן רובין לצד אמני מופת בינלאומיים מובילים כמו פרנסיסקו גויה, פאבלו פיקאסו, קתה קולביץ ואודילון רדון.
מוזיאון חיפה לאמנות מספק למבקרים חוויה אמנותית מרובדת, מגוונת ומהנה. הסדנאות והפעילויות השונות מאפשרות לצעירים ולמבוגרים להתעמק בתערוכות המוצגות, והגלריה לכל המשפחה מזמינה את המבקרים, בכל גיל, ליצור בהשראת התכנים שראו בתערוכות.


חזון מוזיאוני חיפה

מוזיאוני חיפה הם גוף תרבותי שחרט על דגלו מצוינות, ושואף להיות פורץ דרך ומוביל בתחומו בארץ.
מוזיאוני חיפה הם קבוצת מוזיאונים בעלי ייחוד מרתק, וחיבור בל יינתק לעיר חיפה ולאופייה הפלורליסטי והבין-תרבותי.
המוזיאונים מקדמים שיתופי פעולה בשדה העירוני, הישראלי והבינלאומי, במטרה להעצים ולהנכיח את פעולתם במרחב התרבותי והקהילתי.
מוזיאוני חיפה יוצרים תערוכות מעוררות סקרנות וחשיבה ביקורתית ומקדמים ערכים אסתטיים בכדי להוות מוקד משיכה לקהלים מגוונים.