הרצאות

מפגשי מועדון תרבות

העונה החדשה נפתחה! לחצו>>חוברת מועדון תרבות 2024-2023 

מוזיאוני חיפה משמשים כבית חם לשוחרי התרבות בחיפה, להם הוקם מועדון תרבות ייחודי ויוצא דופן המתקיים במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית. המועדון מקיים סדרות מרתקות של מפגשים  לקהל הרחב שוחר האמנות, סיורים בארץ ובחו"ל והקרנות סרטי איכות. לשם כך בחרנו בקפידה את מיטב המופעים והמדריכים, המתמחים בתחומים השונים ומובילים את חברי המועדון להעמקת הידע ולהנאה ממנו.

סין: המשורר הסיני, הקיסר גאוצונג (1107 - 1187)

מרצה: ד"ר גליה דור

קיסר סיני השולח ידו בכתיבת שירים? כן, אין הדבר נדיר כלל בהיסטוריה הסינית, אך מביניהם, נחשב הקיסר גאוצונג שחי בתקופת שושלת סונג (960 – 1279) לאחד מהמשוררים החשובים ביותר.

אהבה בשניים ובארבע ידיים

מרצה: ד"ר אורית וולף | מופע אחה"צ

אורית וולף מארחת את הפסנתרן הבין-לאומי והמלחין טל סמנון בתכנית שכולה רומנטיקה ומוסיקה תכניתית. על כוחה של מוסיקה לעמוד בפני עצמה וכוחה לתאר תמונה ועלילה. מופע שכולו רוגע וסערה כאחד עם שני פסנתרנים בין לאומיים שהגיעו מאותה אסכולה ונושמים מוסיקה בדמיון מופתי.

רביעי, 20.03.24, 16:30
לפרטים נוספים: 04-6030800

ההיסטוריה (השגויה לחלוטין) של העולם

מרצה: דורון פישלר

כל צופה קולנוע מצוי יודע די־הרבה על ההיסטוריה: על הרומאים הקדומים, על הויקינגים, על מצרים העתיקה ועל אבירים ומלחמות בימי הביניים. אנחנו יודעים איך הם נראו ומה הם עשו, כי ראינו את אותם בסרטים. הבעיה היא שמה שאנחנו יודעים הוא לעתים קרובות די־שטויות.
מסע לאורך ההיסטוריה, כולל חרבות, סוסים, פיראטים, נינג'ות, דינוזאורים ובננות, ולמה כמעט שום דבר בתולדות העולם לא נראה כמו שנדמה לנו שהוא נראה?

חמישי, 21.03.24, 17:00
לפרטים נוספים: 04-6030800

הרצאת מבוא: הבלקן בין מזרח למערב

מרצה: נסיה שכטר

הבלקן, מן האזורים המורכבים והמסובכים בעולם: חבל ארץ שהיה עד שנות השמונים של המאה ה־20 מאוגד תחת יוגוסלביה; צומת מאבקים בין מזרח למערב; סלובניה – "הגלויה של אירופה" – מדינה יפהפייה בין האלפים לים האדריאטי; בוסניה הרצגובינה – מפגש בין תרבויות המזרח והמערב.

אריך מריה רמרק

מרצה: עידית פרי

כמו אנשי תרבות רבים בגרמניה, הסופר, אריך מריה רמרק, חווה על בשרו את תוצאות מלחמת העולם הראשונה, בריחת הקיסר וראשיתה הסוערת של רפובליקת ויימאר. יצירותיהם מתכתבות עם התהפוכות שפקדו את גרמניה בעת ההיא, עם המשברים האידיאולוגיים ועם ההמון ומנהיגיו.

הכינור של שומאן וברהמס

מרצה: ד"ר אורית וולף

מופע קלאסי של מיטב הרומנטיקה הגרמנית
רומנסות אופוס 94 של שומאן והסונטה מס' 3 ברה מינור של ברהמס.
אמן אורח: הכנר פרופ' חגי שחם

שלישי, 26.03.24, 10:30
לפרטים נוספים: 04-6030800

ספרד: אבן גבירול

מרצה: ד"ר גליה דור

מדוע כתב אבן־גבירול "כאבי רב ומכתי אנושה, וכוחי סר ועצמותי חלושה, ואין מנוס ואין מברח לנפשי, ואין מקום תהי לי בו נפישה"? נכיר את דמותו המרתקת של שלמה אבן־גבירול ואת שירתו שהשפיעה רבות על הדורות שלאחריו, לא רק בתרבות היהודית.

הבדווים – עולם הולך ונעלם

מרצה: ד"ר ירון עובדיה

כמעט חצי מליון בדווים חיים בארץ ישראל, אך החברות השונות אין דומות זו לזו. נכיר את התרבות הבדווית הייחודית, את שלוש החברות בארץ, וננסה לראות למה התרבות הבדווית הולכת ונעלמת ואי־אפשר כנראה לשמרה לאורך זמן.

רפסודיה בכחול, סיפורו המופלא של יעקב גרשוביץ

מרצה: גיא מינטוס

גיא מינטוס יקח את הקהל למסע רב תחומי בו הקלאסי והג׳אז נפגשים לטיול מסביב לעולם ב-88 קלידים. את הפסנתרן והמלחין הבינלאומי גיא מינטוס ניתן למצוא ערב אחד עם תזמורת סימפונית או באופרה, ערב אחרי במועדון ג׳אז מסתורי וביום שלמחרת בג׳ם סשן פרוע עם נגני מוסיקה מסורתית מרחבי הגלובוס. גיא הינו מקבל חסות רשמית מ-Yamaha Pianos ובין היתר, הספיק לזכות בפרס ע׳׳ש לאונרד ברנשטיין ובפרס בחירת הקהל בתחרות הפסנתר של ה-Montreux Jazz Festival.

דור הלבנטינים – ז'קלין כהנוב ( 1917 - 1979)

מרצה: פרופ' חיים באר

פרקי אוטוביוגרפיה המתרחשים בקהיר ובאלכסנדריה, בעולם שיופיו היה במורכבותו, פרי עטה של מסאית דגולה, מבשרה של התרבות הים־תיכונית, ומי שהעמידה אופציה תרבותית ופוליטית שיכולה לשמש בסיס לדיאלוג עם שכנינו.

ראשון, 31.03.24, 10:30
לפרטים נוספים: 04-6030800