הרצאות

מפגשי מועדון תרבות

העונה החדשה נפתחה! לחצו>>חוברת מועדון תרבות 2024-2023 

מוזיאוני חיפה משמשים כבית חם לשוחרי התרבות בחיפה, להם הוקם מועדון תרבות ייחודי ויוצא דופן המתקיים במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית. המועדון מקיים סדרות מרתקות של מפגשים  לקהל הרחב שוחר האמנות, סיורים בארץ ובחו"ל והקרנות סרטי איכות. לשם כך בחרנו בקפידה את מיטב המופעים והמדריכים, המתמחים בתחומים השונים ומובילים את חברי המועדון להעמקת הידע ולהנאה ממנו.

מגילת סן מיקלה– אקסל מונתה

מרצה: ד"ר אפי זיו

ספר הזכרונות של הרופא השוודי, אקסל מונתה, יצא לאור לראשונה בשנת 1929 וזכה לתרגום לעשרות שפות. הרופא שהתאהב באי קאפרי בנה את ביתו בעיירה העליונה אנאקפרי, המהווה עד היום מוקד תיירות אהוב ופופולארי. נשמע את סיפורו, נסייר באי הקסום ונלמד את ההיסטוריה שלו. לא נפסח על "המערה הכחולה" המפורסמת.

התשובה: ההרצאה

מרצה: דורון פישלר

למאזיני הפודקאסט "התשובה", הרצאת המשך ברוח הפודקאסט, עם שאלות ותשובות שלא הופיעו בגירסה הרדיופונית שלו. למה (באמת) לובשת הזברה פיג'מה? האם האוורסט הוא באמת ההר הגבוה בעולם? איך אפשר להעלות את מפלס הכנרת בכוחות עצמנו? ועוד שאלות פשוטות עם תשובות מורכבות.

חמישי, 16.05.24, 17:00
לפרטים נוספים: 04-6030800

אבן־רשד, התבונה כמכשיר לאמונה

מרצה: ד"ר עודד ציון

על אודות המחשבה הרציונאלית המוסלמית כמבוא למודרנה.

סקס והארץ הגדולה

מרצה: נינו אבסדזה

מי היו המאהבות הרוסיות של היטלר ושל איינשטיין? מדוע מתה האישה הראשונה, ומדוע התאבדה אישתו השנייה של סטלין? במי מאוהב פוטין באמת, ומהו הקשר בין קריסטין קילר, מלכת אנגליה והמודיעין הסובייטי?

דוקטרינת בגין

מרצה: יריב פלד

שנות ה־80 עמדו בצל החלטתו של ראש ממשלת ישראל, מנחם בגין (1981(, לתקוף את הכור הגרעיני בעיראק. תקיפה זו הולידה את "דוקטרינת בגין", לפיה ישראל לא תאפשר לשום מדינה במזרח התיכון להחזיק בנשק גרעיני.

יפן: זֵאַמִי

מרצה: ד"ר גליה דור

תשאלו כל יפני מיהו היוצר המשפיע ביותר על התפתחות תיאטרון ה-נו (no) והאסתטיקה של היוגֵן (yugen), והתשובה תהיה זֵאמִי (מאה 15). מהו סיפור חייו במסגרת התקופה ההיסטורית שבה חי ומה מאפיין את המחזות הרבים שכתב.

"שובי לעפרך": ר' יוסי דמן יוקרת, בנו ובתו

מרצה: פרופ' חיים וייס

דמותו של ר' יוסי דמן יוקרת מתוארת בספרות חז"ל כמודל של הורות אלימה ומסוכנת המוליכה את המשפחה כולה לשרשרת של אסונות טראגיים ששיאם במותם של בנו ובתו.

הרצאתה של אולגה שטוף "זיופים באמנות: היסטוריה וגילויים"

ניתן להשתמש במינוי

הרצאתה של אולגה שטוף "זיופים באמנות: היסטוריה וגילויים" | ברוסית

חמישי, 23.05.24, 18:30
לפרטים נוספים: 04-60-30-800

קלאסיקה ישראלית

מרצה: גיא מינטוס

את הפסנתרן והמלחין הבינלאומי גיא מינטוס ניתן למצוא ערב אחד עם תזמורת סימפונית או באופרה, ערב אחרי במועדון ג׳אז מסתורי וביום שלמחרת בג׳ם סשן פרוע עם נגני מוסיקה מסורתית מרחבי הגלובוס. יקח גיא את הקהל למסע רב תחומי בו הקלאסי והג׳אז נפגשים לטיול מסביב לעולם ב-88 קלידים. בהופעותיו, משלב גיא בין פסנתרנות קלאסית לאנרגיה בימתית של רוק סטאר עטופה ברוח ההרפתקה של אמן ג׳אז שבמהלך במסעותיו בעולם הספיק לספוג השראות ממקאמים טורקיים למוסיקת פלמנקו ועד מקצבים דרום הודיים.

אחרי ט"ו בשבט – רות אלמוג (נ. 1936)

מרצה: פרופ' חיים באר

שנות ילדותה, בית ההורים, נופי המושבה פתח תקווה שבה גדלה ומראות הטבע סביבה מתוארים ביד אמן בוטחת באחד מקבצי הסיפורים הראשונים של רות אלמוג – סופרת עברית נפלאה שהעניקה לקוראיה שורה של יצירות מופת.

ראשון, 26.05.24, 10:30
לפרטים נוספים: 04-6030800