לוח אירועים - מוזיאוני חיפה

פתח חיפוש

חיפוש מתקדם לפי

קולינריה: סלט דג מלוח ופוטין לקינוח

בהנחיית: נינו אבסדזה

הקולינריה הפוסט־סובייטית השפיעה רבות על המטבח העולמי והישראלי, בשילוב טכניקות מסורתיות עם חדשנות מודרנית. שפים כמו ולדימיר מוקין ואלכסיי זימין, שהדגישו חומרי גלם מקומיים ושיטות בישול ייחודיות, תרמו להפצת המטבח הרוסי העכשווי. מנות כמו ביף סטרוגנוף, פלמני ובורשט הפכו פופולריות ברחבי העולם, ואף השתלבו במטבח הישראלי, בזכות מסעדות המתמחות בטעמים מזרח־אירופיים.

יונקים במעמקים | העולם המופלא של היונקים הימיים בים התיכון ובמפרץ אילת

תערוכה חדשה

תערוכה זו היא תולדה של הקשר המיוחד הזה שבין בני האדם לבין הטבע. היא מביאה אל המוזיאון לראשונה מוצגים שמעידים על נוכחות מגוונת מאוד של יונקים ימיים באזורנו. יונקי המעמקים של הים התיכון ומפרץ אילת, שהוא שלוחה של האוקיינוס ההודי, כוללים מינים שונים של לווייתנאים (לווייתנים ודולפינים) וכלב ים אחד. את הממצאים המיוחדים המעידים על קיומם מביאה אלינו חבורה מיוחדת, עמותת מחמל"י, שחבריה מקדישים את מיטב מרצם כדי לחקור את עולמם של היונקים הימיים ולסייע בהגנה על סביבת המחייה שלהם.

שישי, 04.07.25, 10:00
שבת, 26.06.27
לפרטים נוספים: 04-6030800